ENGHAVE PLADS

VESTERBRO

Bygherre:
Metroselskabet

Designer:
Martin Larsen

Produkter:
Specialdesignede bænke

Enghave Plads i hjertet af København danner rammen om et nyt smukt byrum med 120 meter bænk i form af syv røde bænkeforløb fra VEKSØ. De syv specialdesignede bænke giver i alt 130 siddepladser på Vesterbro. Bænkene er leveret i forbindelse med den nye metrostationsplads på Enghave Plads.

De røde bænke indtager flere centrale placeringer på pladsen, hvor de sammen med beplantning og store enkeltstående træer er med til at udforme et byrum, som skaber muligheder for forskellige aktiviteter. Vi er glade for at være en del af denne renovering og genetablering af Vesterbro.

VEKSØ har stået for projektering, produktion og leverance af de 7 bænke forløb i tæt samarbejde med designer Martin Larsen Industriel Design og Metroselskabet. Samarbejdet i disse faser har sikret, at der gennem hele processen er arbejdet med en respekt for det enkle og elegante design.

Med denne opgave viser VEKSØ, at specialdesignet byrumsinventar er en af vores kernekompetencer, og vi er er stolte af igen, at have leveret et centralt element på en af byens prominente pladser. Bænkene står som et ”varemærke” for forpladsen til Enghave Plads Metrostation, og vi glæder os til, sammen med vores bænke, at følge livet på pladsen de næste mange år.