LYGTEPÆLE

Byplanlægning handler om at se hele byrummet som en helhed. Byen skal være imødekommende og funktionel for byens borgere og besøgende. Der skal være tænkt over let adgang til byen i form af veje og cykelstier. Og byinventaret skal være gennemtænkt med borde og bænke på de rette placeringer.

I byrummet spiller belysning en stor rolle. Lys kan skabe tryghed og fremhæve bygninger, monumenter eller en bestem arkitektur. Gadelygter lyser byrummet op og skaber tryghed for byens borgere. Den rigtige belysning kan sikre ordentlige synsforhold og sigtbarhed for borgere, der færdes i byen, hvad enten det er fodgængere, cyklister eller bilister.

FORDELE VED LYGTEPÆLE

Når man tænker belysning i byrummet, må man løfte blikket og tænke i højden også. På samme måde som træer og slyngplantestativer kan være med til at gøre byrummet grønt i højden, kan også mastelygter og lygtepæle være med til at få byens belysning i vejret.

Lyset breder sig længere ud, når det kommer op i højden, og derved opnår man større rækkevidde af lyskilden. Rækker af mastelygter kan være et smukt element i byen og vise vej, afskærme og opdele byens forskellige rum.

MASTELYGTER FRA LAMPAS

COVER L701 er moderne og tidløs i designet og gør en smuk figur i bybilledet. Den smukke BALLO fra CUBO arkitekterne er en enkel og elegant mastelygte, der passer smukt ind i ny arkitektur i bymiljøet. Og den skulpturelle PIN L304 fra Luplau & Poulsen Arkitekter er smuk i sit enkle udtryk og samtidig en funktionel lygte, der passer ind i de fleste byrum.