LOCKT - LÅSEBØJLE TIL NOAH OG NOLI CYKELSTATIVER

LARS VEJEN

Cykeltyverier er desværre udbredt, ikke mindst i byerne. På årsbasis anmeldes over 55.000 cykeltyverier i Danmark (tal fra 2015). Cykeltyvene er ofte så smarte, at de fjerner cyklen og lader forhjul sidde tilbage i cykelstativet. Det besluttede vi hos VEKSØ os for at gøre noget ved. Med udgangspunkt i vores stativer NOAH og NOLI, som er nogle af de mest anvendte cykelstativer i Danmark, har arkitekt Lars Vejen designet produktet LOCKT for VEKSØ. Ved at tage afsæt i design-DNA’et for NOAH/NOLI med den genkendelige cirkelform, har han skabt en låsebøjle som let og enkelt monteres på eksisterende cykelstativer. Højden og placeringen af LOCKT gør det muligt for cykelejeren at låse selve cykelstellet fast og ikke bare forhjulet. LOCKT monteres mellem to sæt NOAH/NOLI-cirkler, og ét LOCKT stativ kan derfor anvendes af to cykler på samme tid.

LOCKT leveres i galvaniseret stål med mulighed for pulverlakering i et utal af farver. På tværs er øverst placeret en tværstiver, som dels giver stabilitet til låsebøjlen og dels sikrer, at cykellåsen ikke glider ned, og dermed altid er nem at komme til. Tværstiveren har et piktogram af en hængelås udfræset, for enkel information til brugeren om bøjlens formål. Designmæssigt viderefører LOCKT designet fra NOAH og smelter på en smuk æstetisk måde sammen med det eksisterende cykelstativ. Funktionaliteten og formen med en cirkel, der vrides i 90 grader, sikrer, at cykelstativet og låsebøjlen opfattes som én enhed designmæssigt.

SPECIFIKATIONER

Låsebøjle
Ø 16 mm
Varmgalvaniseret stål, kan desuden pulverlakeres.
Mekanisk påvirkning af pulverlakering kan give afskalning.
Standardfarver, se produktinformation.

Beregnet til
Montering på NOAH eller NOLI cykelstativer, for at give mulighed for fastlåsning af cyklens kronrør til stativet og dermed sikre cyklen bedst muligt mod tyveri.

Montage
LOCKT monteres mellem forhjulsbøjlerne og et 5. pl. stativ vil således typisk have 4 LOCKT låsebøjler, et 6 pl. stativ 5 LOCKT låsebøjler, et 10 pladsers stativ 8 LOCKT låsebøjler og et 12 pl. stativ 10 LOCKT låsebøjler.

Option
Låsebøjlen kan købes befæstet fuldsvejst på et NOAH eller NOLI stativ eller som et separat add-on der kan boltes på eksisterende NOAH og NOLI stativer.

Design
Lars Vejen

.